srijeda, 17. kolovoza 2011.

Kava Mondo



jutros kad sam se vraćo iz pekare skrenem još u dućan i dok sam gledo po policama štaću kupit neko mi uperi nešt tvrdo u leđa , uvati čvrsto za kragnu i zareži : „ jel kavu tražiš , a ? paz dobro koju ćeš kupit .. znaš daj brazilska Mondo najtraženija .“
naglo se trgnem i okrenem a predamnom Boro Glumpać , kolega iz srednje ..
iskesijo se ko pička kaki je uvjek i bijo , sam malo starija pička ovaj put .. dobro , jedno dvajs godina starija , ne više .
e stvarno mi bilo drago . nismo se vidli godinama jer on je u švicarskoj pa kod matere navrati samo kad ide namore i smora .
uvjek čujem da je bijo tu , a nikad se nesretnemo .
idemo na kavu ! – viče Boro dok me grli i tapše po leđima .
jel na brazilsku Mondo ? - pitam , i na to se uglas odvalimo smijat jer smo se sjetili te afere s kraja srednje škole , koja mi danas , kad sam stariji , izgleda još smješnija i luđa .
bila su to „zlatna doba socijalizma“ , kad smo svi imali para al je bila netašica  kave , praška za veš , benzina , struje i još  koječeg . valda su zato i imali viška para kad to nisu mogli niđe kupit u cjeloj državi ..
sad ima svega , samo para ne , tak da je to ope isti kurac . kod nas je uvjek kriza , al uvjek za iste ljude .
normalno , da je u takoj klimi odma procvalo crno tržište i začas se kava prodavala ispod pulta po nekim divljim cjenama koda je droga .
počeli oni gastarbajteri koji nisu bili kotkuće po pešest godina , dolazit svaki vikend sa punim autima kave . par kila ostave na carini a ovo sve uvale švercerima po trostrukoj cjeni , a ovi to onda još poduplaju..
eh , šta ti je matematika..nema granica a jadna raja , šuti i plaća .. šta će .
nije se više zvalo komšije na kavu ...
sami su dolazili , pa smo bržebolje išli zaključat ulazna vrata i stišat radijo kad bi vidli da ovi idu a sve po nalogu starog koji nam se u tim kriznim vremenima nametno ko šef kriznog stožera .
 a tako je bilo i sa praškom . kad bi ga neko nabavijo na crno , veš se sušijo u kući i po tavanima da komšije nevide jer bi te još mogli prijavit da kupuješ okupatorski prašak od švercera , ak i njima malo ne natočiš u lončić s kojim su došli žicat deterđenat .
al prašak sad nije tolko bitan u ovoj priči .. da se mi vratimo na kavu .
od nekolko vrsta kave što se mogla nać na crno , a sve su to bile neke jeftine , najbolja je bila „Mondo“ , tobož neka brazilska kava , i nju se najviše tražilo . sve su bile u zrnu i od kilu a Mondo je imala ambalažu zlatne boje i bila malko skuplja od ostalih . kasnijih godina smo saznali da su to sve bile jeftine kave a Mondo je bila jedna od jeftinijih .. jebiga , al imala je zlatnu ambalažu pa je i to sigurno uticalo na potražnju , a to onda na cjenu .
kava Mondo začas postala hit i uvukla u sve društvene pore , pa čak i u prostituciju , za šta je najviše bijo zaslužan Iletov stariji brat , Gale .
Ile i Gale su se uvjek bavili nakim sumnjivim poslovima i  kojekakim preprodajama ispod cjene po školi , tak da nije bilo ni čudo što je to krenilo od nji dvojice .
prvo je neki Jure ercegovac sakrijo pedesetak kila kave kod njiovog tetka Miše u garažu , a Gale to slučajno vidijo , pa kad nije bilo nikog došo s vrećom i odma odneso dvajst kila . da je mogo i više bi , jer i Miša je radijo u njemačkoj i uvjek nešta prodavo kad bi došo . onda je Gale počeo okolo njuškat , kom bi to prodo , al bojo se nudit da ga nebi neko izdo Miši i Juri ercegovcu jer bi tek onda jebo ježa..
već je bijo u strahu da se neće uspjet rješit te kave kad ga je sama sudbina odvela do gospođe Rozike , porjeklom mađarice , koja je na pijacu prodavala donji veš a bila poznata po tom da voli muške , i da oće i za pare .. jebga , ugodno s korisnim .
bila je ona zgodna žena od svoji četrdespešest godina , malo krupnije građe , al ljepi , dugački nogu i veliki sisa koje su joj stajale na juriš da moš na nji flašu spivom stavit i uvjek  kipile van iz nekih majičica s dekoltejem.
prvi joj muž umro , a drugi ošo radit u Austriju još prije petnajst godina i više se otad nije javljo tako da se ona posvetila prodaji veša i muškima .
Gale je baš slučajno naišo kad je neka žena od Rozike , ispod pulta kupovala Mondo kavu a kad je ova ošla , nagno se  prema njoj i tiho je pito pošto je kava i to je bilo to . kontakt je bijo uspostavjen a ubrzo sklopljen i prvi poso za tri kile kave . Gale je bijo oprezan pa nije reko kolko još ima te kave u slučaju da nešta krene po zlu . nije Rozika pravila nikaki problem oko cjene , kolko je tražijo tolko je dobijo i još mu je rekla da se snjom uvjek može dogovorit , što mu je tek kasnije postalo jasnije ..
mi nismo imali pojma šta se događa , samo smo kod Ileta na rođendanu primjetili da je njegov buraz Gale posto malo čudan . bijo je miran i imo neki blaženi smješak skoro ko monaliza a sad znam zašto se i ona onako smješka .
on je bijo tri godine od nas stariji al svedno se nije mogo uozbiljit zbog tog , jer neki su čak mislili da je on mlađi brat od nji dvojice . al nakon par piva nije izdržo a da se ne pofali , pa se prosro kako ide svaku noć kod Rozike .
prvo smo mislili da laže , al kad je ispričo za kavu , i još nam pokazo jednu kilu koju je pripremijo za to veče bilo nam je svima jasno da govori istinu .
jebiga , Rozika mu dala lovu za dvi kile a onda mu pokazala sisu i predložla da mu treću kilu odradi . Gale se skoro onesvjestijo od šoka al priroda je bila jača u tim godinama pa je to odma privatijo . bila je profesijonalka i mogla je samo poželit ovakog napaljenog omladinca skojim će brzo izać na kraj .
svi smo sjeli oko Galeta a on nam počeo pričat šta sve rade nji dvoje . sve je kaže , njom isprobo .. već je spičijo na nju petnajst kila kave , al nije mu žao ..
jebeš pare. pare se potroše i ope nemaš ništ , a ovak ti ostaje škola ..i to kaka ..
.. a kavu Mondo je ionako marno .
malo smo ga zajebavali jer mu ona po godinama može bit mama , al on je reko da je to još bolje .
jebga , na starom se biciklu uči vozit ...
pričo nam on kako mu Rozika puši , kako ga jaši , kako je guzi i prči po cjeloj kući , od stola do kreveta od poda do plafona , kako vrišti i njišti ko ždrebica , i to je tolko vjerno pričo da nam je zamalo svima počela curit slina jer smo se svi redom nameračili na tu sisatu gospođu .
a najviše se naložijo njegov brat Ile koji je odma od Galeta tražijo da injemu da jednu kilu da to i on isproba .
e tu je nastala žestoka svađa i umalo pičvajz , tako da smo ji morali rastavljat jer su se počeli hrvat po  podu ljetne kuhinje , pa im doletila i stara pitat jel sve u redu jer je čula neku galamu . slagali smo joj  da se sam zajebavamo , samo da ode ..a kad je ošla morali smo braću držat , svako jednog , dok se konačno nisu smirili . ma , ti svi što su živili ispod pruge bili su taki munjeni i kratkog fitilja .
na kraju je Ile , već tad pokazo da ima dara za političara , pa je reko Galetu da će ga ocinkat tetku ak mu nebude dao jednu kilu da i on može otić kod Rozike .
e tu je onda uletijo i Boro Glumpać pa im je reko da ako ne kažu oni tetku Miši , rećemo nas dvojica , i da i mi isto oćemo svaki po kilu kave Mondo , da možemo i mi to isprobat kod gospe Rozike . ja sam samo šutijo i slago se s Borom .
prvo se Gale probo izgovorit i izvuć , al kad smo ga nas trojica pritisli i počeli mu srat kaki će batina pobrat od Jure ercegovca , moro je popustit .
svi smo bili malo pripiti i narajcani i tjeli smo što prije ić kod Rozike pa smo Galeta naterali da odma donese kavu Mondo . on je pristo na sve al smo mu morali obećat daćemo skupa šnjim otić po još oni preostali  trist kila .
oni prvi dvajst kila je bijo sakrijo u komšijin stari kamijon , što je već godinama bijo na klocnama i čeko neke djelove iz njemačke .
ošo Gale po kavu , dao nam svakom po kilu pa smo svi skupa krenili prema Rozikinoj kući . dogovor je bijo da nas Gale šnjom upozna i sve dogovori pa kog odredi večeras , taj ostaje .
imali smo desetak minuta pješke do njezine kuće .
kad smo stigli pokaže nam Gale da šutimo i mi se tiho preko avlije prebacimo sa zadnje strane kuće .
tamo su isto bila vrata .. al zaključana .
sigurno nekog ima čim su zastori dokraja navučeni – prošapće Gale – ajd da baš vidimo ko je kod nje .
došli smo pod taj prozor i zbilja čuli muški glas , i to tolko poznat , al niko se nije mogo sjetit čiji je . onda Boro pokaže prstom da zastor nije do kraja navučen i da se vidi unutra i mi svi počmemo gurat glave na taj uski procjep svjetla , nebili vidli ko je unutra . uspijo sam u tom guranju samo vidit da neko u bjeloj košulji sjedi , priča i lamata rukama , a na stolu stoji kila kave Mondo .
velečasni – prostenje odjedamput Ile , i mi se isti čas sudarimo glavama jer smo svi poletili na procjep .
a tako znači , bogamu njegovog ..
a mene maltretira sa svojim potpitanjima jesam imo kake bludne misli , jesam se igro sam sasobom i take gluposti , đubre jedno pokvareno , velečasno...
bilo nam krivo štoj te večeri propo prc , al i drago što smo uvatili popa u kvaru pa smo se okrenili natrag  da bar odemo po oni trist kila u Mišinu garažu , a Roziku smo dogovorili za sutra i to malo ranije , oko pol osam , da se opet nebi ko uvalijo kod nje . ispalo je da smo sam išli malo prošetat kavu do Rozalije i nazad..
svud je bijo mrak a ispred Mišine kuće , kozakurac , ulična rasvjeta . da nismo bili pod čokom vraga bi se takšta usudili , al u tim godinama , malo piva čuda radi . danas nebi , sve da špiru ločem ..
Prvo smo se šuljali oko kuće i osluškivali jel sve unutri okej . i bilo je jer se čuo sam televizor .
Ile i Gale su ušli u avliju , Boro čučno kraj verande a ja kraj kapije pazijo da javim jel zrak čist kad budu iznosili kavu . nije prošlo dugo kadli idu nji dvojica ii vuku svaki po vreću na leđima .
sve je bilo začas gotovo . za nepovjerovat ..
do njiove kuće je bilo oko kilometar pa su vreće uvalili Bori i meni . srećom prošlo jedanajst sati , pa niđe nikog živog nije bilo na ulici .
putem do starog kamijona pao je dogovor da će Gale svakom od nas dat još po pet kila a ostalo uzet sebi jer ipak je on sve to i smislijo .Gale je imo ključ od kabine jer mu komšija dao , da tu može sakrit porno magazine iz Italije , pa je i njemu nekad znao dat pokoji , da malo razgleda . Kavu smo sakrili ispod ležaja i pokrili sve nekom starom dekom , zapalili još po cigaru i razišli se .
tu noć uopće nisam spavo jer sam stalno zamišljo Roziku i njezine sisurde . vrtijo sam onaj film u glavi što nam je Gale ispričo , pa sam ga malo-malo moro van otić izdrkat , jer u sobi samnom je bijo i mlađi brat , a krevet na kojem sam spavo je previše škripo kad bi se zaljuljo . jedino me u tom ometo Nero , naš stari ćuko koji je bijo ćorav na jedno oko , a još i mrak , pa je svaki put dok sam drko doletijo domene i počeo mi se umiljkavat oko nogu i oblizivat jer je mislijo da u ruki držim nešt za njega . jebga , nisam ga nikako mogo oterat , a nisam smijo vikat da ne probudim starce , pa sam ga guro jednom rukom od sebe dok sam drugom šlajfo , tako da bi svaki put svršijo po njemu . moš mislit kaki je drugi dan , jadan bijo uljepit . sva mu se dlaka skorila pa je stari mislijo da su ga komšijina djeca snečim , stoposto namazala .
idući dan mi je bijo najduži u životu , nikako da dođe veče . već sam se dvaput okupo i pešest puta presvlačijo da me čak i mater pitala kud se ja to spremam , pa sam joj reko da probavam malo robu koju nisam dugo nosijo, da vidim jel to još mogu obuć..šta ona mora sve znat.
i konačno , došlo i vrjeme da se ide na dogovor za raspored kad će koji od nas ić kod Rozike .
kreno sam malo ranije kod Ileta i Galeta ,  reko bolje da dođem ranije neg zadnji , al sam se sjebo u proračunu jer su nji trojica već stigli a nije bilo još i sedam . kad sam ji vidijo kako su se skockali i namirisali nisam mogo izdržat a da se ne odvalim smijat naglas al bogami i oni meni jer sam obuko neki stari ćaćin sako , što mu odavno bijo tjesan . čak mislim da mu je to bijo od vjenčanog odjela ...
podjelijo nam Gale kavu Mondo pa Ile ošo po neki ceker da sve stavimo zajedno da se nevidi i krenusmo kod Rozike .
svi smo bili uzbuđeni i napeti i nismo putem ni rječi izustili , jedino nas je Gale malo podjebavo da smo se usrali od stra . kad smo stigli ,on nam reko da pričekamo na verandi uzeo svoju kavu i ušo unutra . nije ga bilo desetak minuta , a kad je izašo nije više imo kavu , pa sam zaključijo da je već gotov .
-        šta blejite , nije ništ bilo ..ovo je samo dogovor .. ajd može sljedeći unutra , koji god oće a ja ode – reko je Gale i pokupijo se .
mi se uzjebali i uskomešali ko pilići jer niko baš nije tjeo prvi uć a onda nenadano izađe gospođa Rozika u bademantlu i s viklerima na glavi .
uh , imala je neke zavodničke mačje oči  i smješkala se nekako izazovno dok joj se bademantil otvaro pri hodu i otkrivo noge skroz do gaća , a gore jo sise kipile van . bila je baš jebozovna , a kad je progovorila svojim maznim glasićem , koda mjauče , i pitala nas ko će prvi , Ile više nije izdržo pa je odma kraj nje jurno unutra koda ga neko iglom u dupe ubo . tolko se jadan smuvo pa je odma izletijo nazad jer je zaboravijo uzet kavu .
Boro Glumpać i ja smo ostali na verandi onaki doterani i namirisani , svaki sa svojom kavom Mondo u zlatnom pakiranju pod rukom , i jedan drugom se podsmijavali .
on meni zbog sakoa od starog a je njemu zbog frizure jer se bijo zalizo i još to naprašijo materinim lakom za kosu .
onda je Ile izletijo  izkuće i odjurijo na ulicu , sav crven i zajapuren u licu , al i on bez kave . mi smo se samo pogledali a Rozika je već uvatila Boru za rame i vukla ga unutra a smješak joj nije silazijo s lica . jebote , onda sam se malo zamislijo ... pa šta oni rade unutra ?
nemoguće da je bilo seksa za ti par minuta , a ko god izađe neće ništa reć . samo šute i odu . a šta ako je bilo ? kaka je to onda opasna žena kad ih može iscjedit za jednu minutu ?
počele su mi se kojekake gluposti i slike slagat u glavi jer sam zamislijo Roziku kako me obuvatila nogama oko sruka i stisnila tolko jako da sam osto bez zraka . nisam mogo ni vikat , samo sam lamato rukama da me pusti , a lice mi već poplavilo od šoka ..
streso sam se od pomisli na tako šta i počeo razmišljat da uteknem . ko zna šta je to unutra..
bar da sam mazno pivo il šta drugo od alkohola da se malo okuražim .. lako je bilo sinoć dok smo bili pod čokom .
al utom je Boro projurijo kraj mene bez riječi a na vratima je stajala Rozika i rukom me zvala da uđem . noge su mi se počele trest jer nije mi nimalo bilo svedno što sam osto zadnji ..
jebga , proguto sam knedlu i to onu veliku od ringlova ... i ušo ..
ona je išla predamnom a kad smo ušli u sobu , naglo se okrenila , zgrabila me rukom za jaja i odgurala skroz dok nisam guzicom lupijo u stol .
nos mi se našo u razdjeljku imeđu njezinih sisurina ..
nisam se nado , pa sam vato zrak ko riba na suvom a kavu u rukama sam stezo još jače , ko slamku spasa .
dok se igrala smojim jajima drugom mi je rukom otkopčava šlic i vadila kitu van .
a ja ..bijo sam ko zombi ... živ-mrtav .
prvi put nisam imo kontrolu nad svojim tjelom . cjeli sam bijo u njezinim rukama a ne samo neki moji djelovi ...
kad ga je izvukla već je bijo odrvenijo .
spustila se na koljena pa me liznila jezikom od muda pa sve do glavića i nazad ... zavrtilo mi se u glavi i kava mi ispala na pod . osjetijo sam da neću moć još dugo ..  a tek je počelo .
i zbilja , kad ga je stavila u usta za par sekundi sam bijo gotov . ona je to završila rukom tako da mi je pošpricala i hlače i patike dok je većina završila na parketu .
ode kila kave dok si reko keks .
sve u svemu , izdržo sam skoro tri minute..
tad mi je tek postalo jasno zašto su svi onako brzo izašli i pobjegli .
gospođa Rozika je uzela kavu i spremila je u kredenac , onda se okrenila prema meni i rekla da sam sladak i da mogu doć kod nje kad god imam kave Mondo .
požurijo sam van sve se nadajuć da neću naletit na nikog od svog društva al vraga , čekali su me iza ćoška  i odma me počeli zajebavat da sam na drugom mjestu ..najkraće je izdržo Boro , pa onda ja , pa Ile .. Gale je već bijo uigran pa je čak i jebo i to cirka pešest minuta .
glavno je da smo mi probili led , a kave smo imali još četir kile svaki osim Galeta , pa smo imali priliku i za popravni .
reko sam sam sebi da više kod Rozike nesmijem doć taki nepripremit da ispanem odma u prvoj rundi pa sam počeo trenirat i po danu i po noći .
mogu samo reć da se svaki trening isplati jer se to odma vidilo i na djelu . idući put kad sam išo kod gospođe Rozalije , najprije sam ga kotkuće otreso nekolko puta , a prije nego što sam kreno povuko sam iz flaše dobra dva gutljaja kruškovca .
e , sad o  detaljima neću pisat , to ću ostavit za neku drugu priču . erocku ili čak porno .
reću samo da mi je kava izdržala... a , jedno ... mislim , četir dana .
jebiga . uvjek ono što  valja , kratko traje . . .
a , najgore je bilo kad je nestalo kave ..dvatri dana smo obijali oko Galeta da nam da još barem po kilu , al kasno . Gale je sve prodo Miletu birtašu u gradu , a pare nije davo nikom . i sam je bijo preškrt da i troši na take stvari .
da je bila kava , e ,onda druga stvar..
kava Mondo mi je ostala u ljepom sjećanju bez obzira na to što je nikad nisam ni probo , al probo sam zato druge stvari uz njezinu pomoć .
ali , nakon dva tjedna spremajuć se na kupanje , dok sam kopo po ormarima s robom da nađem kupaće , šokiro sam se kad sam na dnu ispod neke posteljine odjedamput ugledo poznati zlatni omot i pronašo četir kile kave Mondo .
nije bilo nikog , pa odma jednu kilu maznem i sakrijem u svoju sobu , a onda se vratim i počmem ko ponovo , al glasnije kopat po ormarima , dok nije došla stara i pitala šta rondam . reko sam da tražim gaće a onda sam se ko iznenadijo kad sam vidijo kavu i pito mater šta je to . rekla je da šutim , da je to kupila na crno na pijacu od jedne žene i da je ta kava najbolja . pitam je onda šta će im tri kile , pa mi ispriča da je to kupila starom da ima za doktora jer  mu ovaj napiše bolovanje kad god treba nešta radit u fušu , a doktor najviše voli kavu Mondo . zna čovjek šta valja ..
bila su to vremena , kad je kava sva vrata otvarala .
nije stara ništa rekla što u ormaru ima samo tri kile kave . il nije primjetila , il je mislila da je stari već odnijo doktoru . al baš me briga .
ošo sam na kupanje pun energije i elana jer sam znao šta me to veče čeka . na kupanju sam ga još par puta izdrko u vodi . samo sam si vrtijo reprize prošlih epizoda kod Rozike .
konačno se i smračilo i ja kradom iskuće iznesem onu kilu kave pa se zaputim kod Rozike .
jebiga , ovo je bila zadnja kila kave što sam imo pa sam putem u glavi pravijo scenarij kako ću je kresnit da me što duže zapamti .
kad sam došo do njezine kuće , odma mi je nešta bilo sumnjivo jer su zastori opet bili navučeni . prišuljo sam se do prozora , al ovaj puta su zastori bili dobro spojeni i nije se vidilo unutra . čuo se muški glas , samo na prekide . nisam mogo vjerovat da sam take sreće , da baš uvjek kad se tako jako napalim moram naletit na tog velečasnog . al tad sam čvrsto rješijo da nejdem nazad dok ne dobijem ono zbog čeg sam došo .
našo sam neki mračni ćošak iza verande , pa sam tu sjeo na beton i čeko da velečasni ode . čeko sam dugo i valda tako i zaspo , kad su me probudila Rozikina ulazna vrata . upalilo se svjetlo na verandi izašla Rozika prošetat skroz do kapije i nazad , valda da vidi jel zrak čist . ja sam se skupijo u svom ćošku da me nebi vidili jer nisam tjeo da ona zna , da ja znam za njega .
zamalo  se začuše glasovi i koraci na verandi i ja podignem glavu i počmem oprezno izvirivat iz svog skrovišta nebili dobro vidijo popa na djelu..
..ko zna , reko , može mi to trebat za cjenkanje kad se budem ispovjedo .
kad sam ga vidijo sleđa odma sam znao da to nije velečasni jer ovaj je bijo puno veći , pa sam čeko kad bude stepenicama , da se okrene iz profila da vidim ko je . Rozika ga je pratila u stopu i kad su došli do stepenica on je pljesne rukom po dupetu za lakunoć i okrene se bočno .
sunceti krvavo .. stari ... moj stari !!!
skoro sam krepo od šoka kad sam vidijo svog ćaću da ide od Rozike ..
znači zato je bila kava , a ne za doktora ,  krumu njegov roditeljski pokvareni..
   šef kriznog stožera ..hm


Rozika ošla u kuću i zaključala se , a ja sam još dugo čučo u mraku i razmišljo o svim tim stvarima . nije mi više bilo do ničeg a pogotovo do onog zbog čeg sam došo . u meni se mješali osjećaji od bjesa , tuge , ljubomore i na kraju , smjeha .  kad sam pomislijo da je mogla bit i kontra situacija . da sam ja kod nje a da uleti moj ćaća , skoro sam se naglas počeo smijat kad sam to zamislijo .
kasnije sam sazno od Bore da je zadnje veče kad je on išo kod Rozike , na kapiji i on sreo mog starog . Boro se onda napravijo da ga ne vidi i samo produžijo ulicom . 
šta je bilo bilo je . digo sam se i pošo kući .
tek kad sam došo do kapije vidijo sam da u ruci još uvjek držim kavu Mondo pa sam se vratijo i ostavijo ju kod Rozike na verandi .

nek joj ostane za poklon . zaslužila je .. pa ipak je ona sposobna žena , bez obzira nato šta će ko reć , jer svima nam je promjenila život .
mater za ovo nije smila saznat , a starog sam od tad počeo gledat drugim očima . ne ko ćaću , nego ko nekog sebi ravnog . ispočetka se rogušijo al poslje koda je nanjušijo da ja nešta znam , pa je uvuko rogove .
e sad , kako je ko prošo u ovoj priči , ko je šta uložijo i ko je šta dobijo , ja u to nebi ulazijo . mogla bi se još jedna priča samo o tom napisat .
ja samo znam , da ja nisam loše prošo . pa ni moje društvo . a Rozika , ona je možda najbolje prošla jer je istu kavu prodavala po nekolko puta . al šta ćeš . kažu da trgovina nema granica .
možda je i moj stari bijo zadovoljan onim što je dobijo bez obzira na ulog , a stara je bila zato što ništa o tom nije znala .
ipak , mislim da su na kraju svi bili zadovoljni , a to je najvažnije .
dobro ..
mislim svi osim Miše i Jure ercegovca .

2 komentara: